ELVÁLT SZÜLŐK ÉS MOZAIKCSALÁDOK KLUBJA

„Azt hiszem, mindannyian eldöntjük a gyermekeink sorsát pusztán azáltal, hogy döntéseket hozunk a saját életünkről.” /Veronica Roth/

Válást követő mediáció

Lehet, hogy a válás már régen történt, de a szülőket még hosszú évekig, sőt akár évtizedekig is összeköti a közös gyermek gondozása, nevelésének felelősség. Természetesen nemcsak a gyermek körülményeiben történhetnek lényeges változások (ruházkodás, iskola, különóra, edzés, hobbi, felsőoktatás, munkakeresés, stb). Az idő múlásával a különvált szülőknek is módosulhatnak életkörülményei, szociális helyzetük (új lakás, új család, munkanélküliség tartós betegség, stb).
Amennyiben a szülők nem tudnak közösen megegyezni, akkor kényszerűségből újra a bíróságon vagy a gyámhivatalban találhatják magukat és a már lezártnak hitt jogi procedúra annak minden feszültségével, időigényével, kiadásaival újra elindulhat. A mediáció segíthet abban, hogy a felek saját maguk találjanak olyan megoldást, amellyel mindketten elégedettek lehetnek.

A válás utáni mediáció elsődleges szerepe, hogy segítse a szülők közötti együttműködést. Alkalmuk nyílik, hogy rálássanak egymás és gyermekük jelenlegi élethelyzetére az esetleges változásokra, ami a váláskor/gyermekelhelyezéskor még nem volt látható, tapasztalható.

A mediáció a viták, konfliktusok, az elrontott kapcsolatok rendezésének szelíd módja, és olyan helyzetet és feltételeket teremt a résztvevők számára, amelyekben képesek saját ügyeik megnyugtató megoldására; tehermentesíti az igazságszolgáltatást és példát mutat a gyerekeknek abban, hogyan kell az élet nehéz helyzeteit kezelni, egymást tiszteletben tartani, de nem áldozattá válni.

A leggyakrabban mediálható válás utáni helyzetek:

Mediációval jó példát mutathatunk a gyerekeinknek abban, hogyan kell az élet nehéz helyzeteit kezelni, egymást tiszteletben tartani, de nem áldozattá válni.

Árak:
Hétköznap:
Egyéni előkészítő beszélgetés: 8.000 Ft/óra/fő
Mediációs ülés: 6.000 Ft/óra/fő

Szombaton:
Egyéni előkészítő beszélgetés: 10.000 Ft/óra/fő
Mediációs ülés: 8.000 Ft/óra/fő

Bejelentkezés: 06-20-372-3631

További mediációs területeim: