ELVÁLT SZÜLŐK ÉS MOZAIKCSALÁDOK KLUBJA

„A gyerekben az a csodálatos, hogy rendkívül igazságszerető, és a saját személyére kedvezőtlen döntéseket is elfogadja, ha indokoljuk neki, és ha emberszámba vesszük.” /Szabó Magda/

Szülő-kamasz mediáció

A gyermeknevelés során a kamaszkor kezelése a szülőnek az egyik legnagyobb kihívás. Ahogy az élet sok egyéb területe, így a szülő-gyermek kapcsolat sem mentes a konfliktusoktól. A tizenévesekkel ilyenkor megfordul a világ, és lázadnak minden hagyományos érték ellen. A nem kezelt problémák és nézeteltérések hosszú évekig megnehezíthetik a család egészséges működését. Szülő-kamasz konfliktusok rendezésének célja, hogy csökkenjen a szülő és gyerek közötti feszültség, kapcsolatuk javuljon és harmonikusan élhessen a család.

A szülő-kamasz mediáció előnyei:
A gyerekek szívesebben fogadják el és tartják be azokat a szabályokat, amelyek megalkotásában személyesen is részt vettek. Megtanulják a demokrácia értékét. Gyakorlatot szereznek a tárgyalásos úton történő megállapodásban. Ezt felnőtt korukban is kamatoztatják majd, megtanulják megvédeni saját álláspontjukat, és ugyanakkor engedményeket is tudnak tenni. Későbbi munkatársaikkal, partnereikkel, gyermekeikkel szemben is alkalmazzák majd ezt a konfliktuskezelési technikát.

A mediáció alatt a szülők világosan megfogalmazzák a gyermekkel szembeni elvárásaikat. A gyerek is elmondja az igényeit, szükségleteit. Ezeket kölcsönösen megtárgyalják. Először a gyerek tehet megoldási javaslatot, hogy mit vállal. A szülők is előterjesztik vállalásaikat. Mindenki elmondhatja az álláspontját. Ezeket addig közelítik egymáshoz, amíg mindkét fél el tudja fogadni. A szabályokat, amelyek konkrétak, közösen hozzák létre, írásban rögzítik, aláírják, esetleg otthon kifüggesztik.

Témák a szülő-kamasz mediációban
Iskolai, tanulási problémák
Tanulmányi eredmény
Iskolai hiányzás
Iskolai viselkedés
Tanulás időtartama
Önálló tanulás

Otthoni, családi problémák
Őszinteség, hangnem
Közös családi programok
Külön program az anyával, apával
Testvérek közötti viszony
Házimunka
Esti lefekvés
Rendrakás,
Saját szoba
Vásárlás,
Vacsoraidő, közösen

Barátok, hobbi:
Hétvégi szabadidő
Barátok, társaság
A másik nem, együtt járás
Kirándulás, játék,
Internet használat
Mobilhasználat
Sportolás
Hobbi
Állattartás
Olvasás
Tv nézés
Zsebpénz

Mediációval jó példát mutathatunk a gyerekeinknek abban, hogyan kell az élet nehéz helyzeteit kezelni, egymást tiszteletben tartani, de nem áldozattá válni

Árak:
Hétköznap:
Egyéni előkészítő beszélgetés: 8.000 Ft/óra/fő
Mediációs ülés: 10.000 Ft/óra

Szombaton:
Egyéni előkészítő beszélgetés: 10.000 Ft/óra/fő
Mediációs ülés: 10.000 Ft/óra

Bejelentkezés: 06-20-372-3631

További mediációs területeim: