ELVÁLT SZÜLŐK ÉS MOZAIKCSALÁDOK KLUBJA

„A béke nem a konfliktus hiánya, hanem a konfliktus kezelésének képessége." /Dan Millman/

Párkapcsolati mediáció

Rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut egymásra. Ez a felgyorsult tempó konfliktusok forrásává válhat, és kikezdheti a legerősebb párkapcsolatokat is. A konfliktus nem a házasság megromlását, a válás előszelét jelenti. Az emberek nem azért válnak, mert konfliktusos a házasságuk, hanem azért, mert nem tanították meg őket arra, hogy mit kell kezdeni a konfliktussal. Azt hiszik, hogy az valami rossz, kerülendő dolog. A felgyülemlő feszültségeket, problémákat gyakran a szőnyeg alá söprik, ahelyett hogy szembe néznének vele, és idegőrlő viták helyett megoldanák őket. Ne féljünk a párkapcsolati konfliktusoktól sem, mert ettől fejlődünk, és ezek megoldásai erősítik a házasságot.

Párkapcsolati mediációt akkor javasolt, ha az egymással megromlott viszonyban lévő házastársak, partnerek indulatos és hasztalan vitáikat már nem tudják maguk között rendezni, de ezek a problémák még nem olyan súlyúak, hogy a felek a kapcsolatot fel akarják számolni, sőt, annak helyreállítására törekednek. A párkapcsolati mediáció segítségével újra rátalálhatunk magunkra, és a másikra.

A párkapcsolati mediáció célja:

A válási mediáció éppúgy átalakulhat párkapcsolati mediációvá, mint ahogy a párkapcsolati mediáció válási mediációvá. A mediátor csak a folyamatért felel, a tartalomért a résztvevők a felelősek. A mediátor a mediáció kimenetelét minden esetben a felekre bízza.

A mediáció abban segít, hogy a felek képesek legyenek lazítani merev életszemléletükön, és így maguk oldják meg a konfliktusukat. A mediáció nemcsak az adott probléma tekintetében nyújt segédkezet, hanem megtanítja a feleket arra is, hogy hogyan kommunikáljanak, hogyan mozduljanak el a kötelességek szintjéről az érdekek és igények irányába. A mediáció ugyanis a jövőre tekint, a pszichoanalízissel szemben nem a múltba akarja önt invitálni, hanem egy kiegyensúlyozottabb jövő felé kívánja önt terelni. Ideális esetben a felek egyfajta munkaszövetségre lépnek, amely révén eljutnak, ha nem is egy tökéletes, de mindkét fél számára elég jó megoldáshoz.

Árak:
Hétköznap:
Egyéni előkészítő beszélgetés: 8.000 Ft/óra/fő
Mediációs ülés: 6.000 Ft/óra/fő

Szombaton:
Egyéni előkészítő beszélgetés: 10.000 Ft/óra/fő
Mediációs ülés: 8.000 Ft/óra/fő

Bejelentkezés: 06-20-372-3631

További mediációs területeim: