ELVÁLT SZÜLŐK ÉS MOZAIKCSALÁDOK KLUBJA

„A kötelék, mely az igaz családot összefűzi, nem a vér, hanem az egymás élete iránti tisztelet s a benne lelt öröm." /Richard Banc/

Mozaikcsaládok mediációja

A mozaikcsaládban élők speciális helyzetben vannak. Nekik éppúgy megvannak a klasszikus családban is fellelhető problémáik. Ezeket nehezíti a mozaikcsaládra jellemző bonyolult kapcsolati háló. A mozaikcsaládok gondjai nemcsak sajátosak, de összetettebbek is, mint azok, amelyekkel a klasszikus felállású családoknak kell megküzdeniük. William Merkel pszichológus azt írja, hogy a mozaikcsalád „a legbonyolultabb és legtöbb problémával járó kapcsolatrendszer az emberi társadalomban”.
A mozaikcsaládban a gyerek vérszerinti rokona az anyja és az apja, a szülő társához és annak gyerekeihez semmilyen kapcsolat nem fűzi, csak a szüleik barátsága. A mozaikcsaládoknak sokszor óriási nehézséget jelent, hogy kimondják és rendezzék a konfliktusaikat. Már megtapasztalták, hogy ez a család fölbomlásához is vezethetnek, ezért félelem van bennük az ütközésektől.
A gyerek, a szülőtől, nagyszülőtől a családban tanulja meg az emberi viselkedés szabályait, az alkalmazkodást, az empátiát, a toleranciát, a higiéniát, az étkezést, a kommunikációt, a művelődést, az érzelmet, az indulat kezelését - és a nemi szerepet. A szülő és a család igyekszik a legjobb, legtökéletesebb mintát adni, de ez nem mindig sikerül. Akkor kerek egész ez, ha a pár között harmonikus a kapcsolat, a családtagok megbeszélik egymással örömeiket és gondjaikat.

A mediátor feladata

A mediáció a párok egymás közötti és a gyermekek közötti jövőbeni kapcsolatára figyel. A konfliktusok rendezésének szelíd módja, és olyan helyzetet és feltételeket teremt a résztvevők számára, amelyekben képesek saját ügyeik megnyugtató megoldására és példát mutat a gyerekeknek abban, hogyan kell az élet nehéz helyzeteit kezelni, egymást tiszteletben tartani, de nem áldozattá válni.

Mindenki megérdemli a BOLDOGSÁGOT!

Mozaikcsaládok mediációs témái:

Árak:
Hétköznap:
Egyéni előkészítő beszélgetés: 8.000 Ft/óra/fő
Mediációs ülés: 6.000 Ft/óra/fő

Szombaton:
Egyéni előkészítő beszélgetés: 10.000 Ft/óra/fő
Mediációs ülés: 8.000 Ft/óra/fő

Bejelentkezés: 06-20-372-3631

További mediációs területeim: