ELVÁLT SZÜLŐK ÉS MOZAIKCSALÁDOK KLUBJA

„Kockáztatni kell, bizonyos utakra rá kell lépni, másokról pedig le kell térni. (...) De nem ez a legrosszabb. A legrosszabb az, amikor az ember választ, és aztán egész életében azon rágódik, hogy vajon jól választott-e.” /Paulo Coelho/

Válást megelőző tanácsadás

Sokakban felmerülő kérdések, dilemmák:

A házaspár vagy csak az egyikük rosszul kezdi érezni magát a kapcsolatban többnyire anélkül, hogy tudná mi a baj. Kikoptak a hajdani jó szokások az egymásnak szóló gesztusok. A beszélgetések a - Mi újság? - Semmi? - színvonalára süllyednek, felcsattanni azonban egyre több az ok. Előfordul, hogy a két ember párhuzamosan éli át ezt a folyamatot, de gyakoribb talán hogy az egyikük, és a másik fél még hosszú ideig nem sejti, hogy valami alapvetően nincs rendben. Amikor már végkép nem térhet ki a bajok felismerése elöl arra a következtetése jut, hogy a házastársának nyílván van valakije és emiatt hanyagolja el őt és családját. A tapasztalatok szerint elsősorban azok a házasságok bomlanak fel a harmadik belépése miatt, amelyek kimerítették összes érzelmi tartalékaikat is, ha a férj és feleség bizalmas baráti és kölcsönösen biztonságot nyújtó kapcsolatban él, akkor a külső viszony habár örülni nem igazán szoktak neki valóban múló epizódnak tekinthető.
A válásról való felismerések néha egészen különös katartikus módón születnek meg. Vannak, akik ezen a ponton azonnal képesek megtenni a következő lépéseket ám nagyon sokan kerülnek bele egy inkább hosszabb, mint rövidebb ideig tartó kínzó és bizonytalan életszakaszba, amelyben naponként, óránként járják körül a helyzetüket, hányódva vágyak és kötelességek, lelkiismereti parancsok és frusztrációk saját elfogultságaik és a környezetük körülménye között. Külső eseményben reménykednek, ami segít a döntésben vagy akár helyettük dönti el, hogy mit tegyenek.

Tanácsadás, konzultáció díjak:
Első alkalom 60-90 perc.
A további alkalmak 60 perc.

Hétköznap: 8.000.-Ft/óra

Szombaton: 10.000.-Ft/óra

Bejelentkezés: 06-20-372-3631

Témák, amiben még segíthetek: