ELVÁLT SZÜLŐK ÉS MOZAIKCSALÁDOK KLUBJA

„Nem maga a válás, hanem annak következményei folytán szenvednek csorbát a gyerekek alapszükségletei.”

Válás után gond van a gyerekkel

Válást követően a szülők gyakran az alábbi tünetekre panaszkodnak gyerekük viselkedésében, magatartásában bekövetkező változásokról.

Amióta elváltunk a gyerek:

A válás után a szülőknek gondot okozó viselkedési zavarok csírái gyakran már előzőleg is ott szunnyadtak a gyerek személyiségében vagy magatartásmódjában. Azok a gyerekek, akik a válást megelőzően is „problémásak” voltak, különösen érzékenyen reagálnak a válással kapcsolatos stresszre, és sérülékenyebbek. Ezek a gyerekek jóval nehezebben alkalmazkodnak, mint azok, akiket mindig is jól kezelhetőnek, kiegyensúlyozottnak tartottak.
Szakításkor a szülők gyakorta dühösek, csalódottak és gyűlölködnek. Ezt érzik a gyerekek a szüleik szavaiban, a feszültség a gyász a kétségbeesés és a lelki nyomorúság nem marad rejtve előlük. Mindez nagy teherként nehezedik a gyerekekre. A szülőket erősen befolyásolja stressz a korlátozott testi vagy lelki egészségük, partnerkapcsolatuk konfliktusai, melyek a válás után is tovább izzanak. A legtöbb elvált szülő túlterheltnek és magára hagyottnak érzi magát, ez pedig hátrányosan érinti a gyerekeket.

A gyerek a következőképpen jelezheti, ha valami nincs rendben vele:

Ha Ön is hasonló tüneteket tapasztal gyermekénél, de tanácstalan, hogyan segíthetne neki, hívjon.

Tanácsadás, konzultáció díjak:
Első alkalom 60-90 perc.
A további alkalmak 60 perc.

Hétköznap: 8.000.-Ft/óra

Szombaton: 10.000.-Ft/óra

Bejelentkezés: 06-20-372-3631

Témák, amiben még segíthetek: